donderdag 20 oktober 2016

Info kern 3

Thema kern 3: Hoe voel jij je?
Dit keer vertelt opa aan Kim het verhaal over een keizer die voor elk pijntje of vlekje een dokter laat komen; hij heeft dan ook duizend dokters. Het thema van deze kern is: ‘Hoe voel jij je?’ en gaat over ziek zijn en weer beter worden. In deze kern leren kinderen onder andere de betekenis van woorden rond ziek zijn, je lijf en gevoelens.

Letters en woorden lezen in kern 3
De nieuwe letters in kern 3 zijn: d, oe, z, ij, h. 

De kinderen oefenen het lezen en maken van woordjes die bestaan uit één lettergreep met die letters die ze kennen, zoals kaas, eet en nee. Het kunnen lezen en maken van woorden als spaak en kaart zijn nog geen doel, maar de kinderen krijgen wel de gelegenheid om aan deze woorden te ‘snuffelen’ en te proberen of ze deze woorden kunnen lezen en maken.

Toetsen na kern 3
Na kern 3 vindt een belangrijk toetsmoment plaats. Ik toets, zoals ook na kern 1 en 2, de kennis van de letters die uw kind heeft geleerd. Deze keer toets ik ook de kennis van de letters die nog niet zijn aangeboden, maar die uw kind misschien toch al kent.  
Daarnaast toets ik zoals gewoonlijk hoe goed en vlot uw kind al woordjes kan lezen. 

Lezen
We oefenen in de klas dagelijks met het boekje Veilig & vlot.  
Ook de leesmap is een heel belangrijk oefeninstrument. Denk je eraan om dagelijks met je kind te lezen ?
Reageer altijd positief op het voorlezen van uw kind, ook wanneer niet alle woordjes vlot of goed zijn gelezen. Geef aan dat u ziet dat uw kind zijn best doet en probeer fouten door uw kind zelf te laten corrigeren. Prijs uw kind ook als het een fout goed corrigeert.

Kijk weer voor tips op www.veiliglerenlezen.be, Voor ouders, kim-versie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen