donderdag 25 januari 2018

Naar de Campagne

Vandaag brachten we een bezoekje aan de schoolhoeve " De Campagne". Het was wat bewolkt, maar droog en helemaal niet koud. We werden verwelkomd door de boerin die ons super goed begeleidde.

Toen we aankwamen verzamelden we het meegebrachte brood en groenten en gingen met de hele groep samen naar de 2 klasjes om te leren hoe we een brood maken. We zagen ook waar de bloem die we nodig hebben vandaan komt.
Stap voor stap maakte iedereen een eigen broodje.

Terwijl het deeg voor een eerste keer rees, was het tijd voor een 10-uurtje met warme chocomelk.
We konden ook even in de speeltuin spelen.

Nadat we ons deeg voor de tweede keer kneedden, was het tijd om kennis te maken met enkele boerderijdieren. We hadden geluk, er waren vorige week 3 geitjes geboren en die mochten we knuffelen. Ook het kalfje mochten we melk geven.

                          

Na deze eerste kennismaking met enkele dieren, was er tijd om te eten. Bij de boterhammetjes kregen we verse soep. Daarna konden we weer wat spelen.


De kinderen ontdekten ondertussen zelf al een aantal dieren, maar we kregen pas een echte rondleiding op de boerderij als de boerin ons weer kwam halen om ons wegwijs te maken op de boerderij.
We gingen de schapen en daarna Mona het varken voederen. Wat een beest!Meneer en mevrouw pauw waren ook van de partij.

We knuffelden konijntjes en gaven deze eten.De pony's stonden ons al op te wachten om een ritje te maken. Sommige kinderen reden op de rug van Pico, anderen op Eddy.
Jammer genoeg was het veel te snel tijd om naar huis te gaan. We gingen langs de bakklas om ons versgebakken broodje op te halen.
Rik stond ons al op te wachten om terug naar school te gaan.

Bedankt aan de mama's van Willem, Minthe, Kato en Arista voor de begeleiding.

Hier zie je heel veel foto's. Veel kijkplezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten