dinsdag 5 juni 2018

Klaswissel

Vandaag kwamen de kinderen van de derde kleuterklas nog eens op bezoek.

We begonnen met naamspelletjes in de zithoek. Zo oefende ikzelf nog eens goed de namen.
De kinderen moesten luisteren naar letters. Komt die in je naam ?
Daarna klapten we onze naam. Bijna alle kinderen hadden een naam met 2 of 3 lettergrepen, alleen Morgana-Eowyn telde wel 6 lettergrepen.
Voor we aan de bankjes oefeningen gingen maken moesten ze in een groep gaan staan volgens het aantal lettergrepen en het passende cijfer erbij kiezen.Dan was het tijd om enkele begrippen in verband met richting te oefenen : voor, naast, op, onder, in het midden, links, rechts, achteraan, ... Dat was leuk.We werkten aan het bord met de cijfers en de getalbeelden tot en met 6. Dat lukte goed.
We deden ook allerlei klapoefening telkens gekoppeld aan een cijfer of een getalbeeld.
Bij een ander bewegingsmomentje oefenden we begrippen zoals groot-klein-dun-dik-breed-smal-hoog-laag-kort-lang-...Toen ging de bel voor de speeltijd.


Na de speeltijd was het tijd om wat we voor de speeltijd oefenden te maken op een werkblaadje. Ik was blij om te zien dat er heel wat kinderen hun best deden om mooi te kleuren.  Ik toonde hen op welke manier ze het best hun potlood vastnemen. Je maakt met je duim en wijsvinger een tangetje. Daartussen komt het potlood en de andere 3 vingers komen eronder en vinden steun op de bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten